SickBiker

30 Days Challenge. DAY 2 - Write Down The PLAN..

Recommended Posts

SickBiker

Knowing WHAT we want to accomplish, we can now make a plan. Figure out, how much time are we going to have for the challenge, meaning: riding the bike, reading books, doing exercises etc. Perhaps you've already planned a vacation. What about having a small training camp then? How much time are you gonna have for the challenge each of these weeks?

Here's my plan:

25.06 - 01.07 (12 hours on the bike, 3 hours of running)

02.07 - 8.07 (18 hours on the bike, 2 hours of running)

09.07 - 15.07 (RECOVERY WEEK, 12 hours on the bike, 1 hour of running)

16-07 - 22.07 (RACE WEEK, 10 hours on the bike, 1 hour of running)

Sunday XCO Polish National Championship

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
frostysrb

So This is my schedule.

25.06-01.07.  ( 3 hours on bike, 1 hour of running/jogging)

02.07-08.07. (3-4 hours on bike, 1 hour of running)

09.07.-15.07. (4 hours on bike, 1 hours of running)

16.07.-22.07. (3 hours on bike, 1 hours of running)

23.07- 30.07. (5 hours on bike, 1 hours of running)

I work every day then sunday, but I work in shifts and can make my ride after work. One week I work until 4PM, other one until 7PM. And I will go to work with bike, about 19 km in direction, about 45 minutes ride.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Syx

I have a bit more restricted schedule, so I ride only as a part of my commute. I try to ride a bit harder, so I usually commute by bike 3 times a week and 2 times by bus. On the "bus days"  I do a short (15-30 minutes) exercise before breakfast. My forward bike commute takes about 20 minutes and the return journey takes about 40 minutes (it's uphill) but I try to squeeze more kilometres to the forward journey, so it takes longer than the 20 minutes.

I would like to add a little bit of bike skill practice (manual + balance) to the "bus days". And I want to organize my weekends similarly to the bus days. So, to summarize, this should by my schedule for every week:

3 x bike ride - 60 minutes (forward commute) + 40 minutes (return commute) per day

4 x exercise - 15 to 30 minutes per non-biking day

4 x bike skill practice on non-bike days

Plus I want to do a 100k ride during the 09.07 - 15.07 week (so there will be a bit more hours of biking that week).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.